in ,

Храни, които могат да избягат от чинията ти (ВИДЕО)

uti_buchvarov

Здравей, брато! Oбичаш ли екзотична кулинария? Сигурни сме, че си чувал много вицове, в които са замесени мухи, охлюви и известни ресторанти. Сега ще ти представим някои от най-странните храни, които могат да избягат от чинията ти, ако се заплеснеш в телевизора. Казано иначе, става въпрос за жива храна, от която няма как да се оплачеш, че е развалена, просто защото е още жива.

Санаки Хоу

Това е ястие от Корея. Жив октопод се нарязва на парчета и се поръсва със сусам и сусамово масло. Трябва да се дъвчe хубаво, защото пипалата отчаяно се опитват да останат живи и могат да заседнат в гърлото… Но пък иначе е вкусно! Само си представяме как сервираш въпросното ястие на яка кифла, с която си на втора среща. Честно казано почти сме сигурни, че ще останеш на сухо, ама ако я излъжеш, че си дал за храната 400 долара, може и да ти върже. Меркантилна му работа.

Икизукури

В японски превод означава “приготвена жива”, не се лъжи по последните четири букви. За целта избирате риба от аквариума и в рамките на няколко минути ти я поднасят мърдаща и леко намигаща. После да не си казал, че рибата не е прясна.

Пияни скариди

Пияните скариди са популярно ястие в Китай. Скаридите се потапят в силна напитка “baijiu” и след това се ядат. Не си и помисляй да се напиваш по този начин, защото ще удариш на камък.

Одори Еби

Точно така, еби го това ядене, ама все пак виж за какво става въпрос. Говорим за японската версия на пияните скариди, които в случая са танцуващи такива. “Бейби скаридите” са потопени в саке. Те могат да танцуват на всякаква музика, освен на Веско Маринов, тогава развиват нечувана за тях скорост и оставаш гладен на 100%.

Касу Марцу

Сирене, което е пълно с ларви. Деликатесът трябва да се консумира с живите червеи в него. Това не напълно безопасно, защото понякога ларвите оцеляват в стомаха ти. Въпросното ядене е незаконно в повечето страни. Ако искате да ядете Casu Marzu, ще трябва да отидете до Сардиния. Ние пропускаме! Твърдо оставаме на филии с лютеница и гъши пастет.

Морски таралежи

Морските таралежи са популярни в Италия (Ричи ди Маре). Когато ги потопите в морето, те се разтварят и тогава е най-удачният момент да се ядат.

zee-egel

Салата от мравки

Тази салата е с живи мравки и се сервира в един от най-добрите ресторанти в света – Нома в Копенхаген. Мравките се охлаждат, за да може да имате време да ги изядете преди да избягат от чинията, а и от ресторанта. Ще ти подскажем, че имат вкус на лимон.

Виц по темата

– Келнер, в супата ми плува слухов апарат!
– Моля???

Кефи ли те?

Жени се бият, коли се чупят (ВИДЕО)

Предложение за брак, което се обърква (ВИДЕО)